Home » Hardware

Sony Vaio VPC-YB1S1E: Malý pracant

7 Květen 2011 Žádný komentář

Již nějakou dobu je tento zástupce řady Vaio na trhu a Sony v tomto případě vsadilo na mobilní platformu AMD. Jestli to byl dobrý tah se dozvíte v tomto článku.

 

Sony Vaio VPC-YB1S1E je jeden z těch větších netbooků. Disponuje úhlopříčkou displeje 11,6″ a celkové rozměry netbooku jsou 288 × 203 × 25 až 31,5 mm. Díky tomu se tváři skoro jako dospělý notebook, ale uvnitř ukrývá úsporné komponenty v čele s procesorem AMD E-350. Ten běží na frekvenci 1,6GHz a má dvě jádra. Dále tento netbook disponuje 2GB RAM, grafickou kartou AMD Radeon HD 6310 a 320GB HDD.

Ticho po pěšině

Chlazení je u tohoto netbooku vyřešeno dobře, ačkoliv ventilátor běží po celou dobu práce s netbooku. Díky tomu je netbook dokonale chladný a nepřehřívá se. Pozitivem je, že hlučnost se nějak výrazně nezvýší při větší zátěži. Výdech ventilátoru najdete na levé straně. Hned vedle také najdete HDMI konektor, D-SUB, 3x USB 2.0, síťový konektor a dva audiokonektory.

Malá baterie, dobrá výdrž

Ačkoliv je u tohoto netbooku použita relativně malá baterie (výrobce udává 38 Wh), přesto tohle Vaio dosahuje poměrně dobré výdrže na baterii. Při maximálním šetření energie se dostanete na hodnotu zhruba 7,5 hodiny. Baterie váží asi 300g a kompletní netbook potom zhruba 1,5kg.

Průměrný displej

Displej o velikosti 11,6″ dosahuje průměrných kvalit. Má rozlišení 1366×768 a je v lesklém provedení. Bohužel okolní prostor displeje také nedosahuje příliš velkých kvalit. Pokud mírně zatlačíte na víko displeje, začnou se na displeji objevovat barevné skvrny. Tuhost kloubů je dostačující.

 

 

Ve srovnání s platformou od Intelu dosahuje platforma AMD lepších výkonových výsledků, ale stále s dobrou výdrží na baterie. Zdá se, že Sony vsadilo na správného koně.

 

+ Dobrá konstrukce, dobrý výpočetní i grafický výkon, dostačující výdrž na baterie


- Slabá vnější ochrana displeje, průměrný displej



Komentovat článek

Údaje označené hvězdičkou jsou povinné!


Webkatalog